Boli dentare Afectiunile parodontale Caria dentara Pulpita Abcesul dentar Gingivita Chistul dentar Sfaturi utile Notiuni de igiena Sanatate orala Implant si implantologie Depunerile de tartru Obturatiile coronare Procedee de albire Dieta si igiena orala Pentru un zambet perfect

Obturatiile coronare

Obturatiile din amalgam de argint sunt un amestec de mercur lichid si granule de argint. Amalgamele au avantajul de a fi rezistente de-a lungul anilor, dar au si nenumarate dezavantaje. Amalgamul este un metal care se dilata sau se contracta la variatiile de temperatura. In timp dintele este predispus la fracturare. Contrar zvonisticii media, mercurul din obturatiile de amalgam NU este toxic pentru organism, insa acest tip de obturatie nu mai este folosit din pricina inesteticii majore.

Obturatiile din rasini diacrilice compozite. Rasinile diacrilice compozite au culoarea naturala a dintelui, deci o estetica foarte buna. Ele au fost create ca o alternativa la obturatiile din metal traditionale. Obturatiile din rasini diacrilice compozite sunt rezistente, durabile si create pentru a va oferi un zambet cat mai natural. Dupa prepararea cavitatilor, se aplica demineralizant, bonding si apoi materialul de obturatie in straturi succesive. Se fotopolimerizeaza, dupa care urmeaza etapa finala, de adaptare in ocluzie, slefuire si lustruire a obturatiei.